Sahar Samet

دفاع از حقوق زنان ,کودکان و پناهجویان

Sahar Samet

دفاع از حقوق زنان ,کودکان و پناهجویان

آمار تعداد معتادین و کشت مواد مخدر و نظر من راجع دولت افغانستان و جامعه جهانی

یکی از مسائل جدی و مهم افغانستان کشت مواد مخدر و افزایش تعداد معتادین که شامل مرد ها ,زنها , و حتی کودکان خورد سال ,جوانان و نوجوانان میشود بسیار جنجال برانگیز شده که به خودی خود تهدید هه و آسیب  های اجتماعی را در بر میگیرد  و بر اساس آمارهای ارایه شده، هم اکنون نزدیک به دو میلیون معتاد در سراسر کشور وجود دارند و پیش بینی می شود که شمار معتادان به مواد مخدر در کشور، روند روبه رشدی داشته باشد.

بیش از ١ دهه است که افغانستان با کمک جامعه  جهانی هزینه‏های هنگفت، برای مبارزه با مواد مخدر و محو کشت کوکنار از کشور تلاش می‏کنند.




 

 تونی بلر، نخست‌وزیر پیشین بریتانیا پس از سقوط طالبان گفته بود که کشورش مبارزه با قاچاق مواد مخدر را رهبری خواهد کرد. این رهبری نه تنها باعت کاهش کشت کوکنار نشده بلکه همزمان با افزایش کشت کوکنار به صورت صعودی در طی سال‏های گذشته، نظامیان انگلیس و عناصری در حکومت افغانستان نیز به همدستی با قاچاقبران متهم شده اند. مار نشان می‌دهند که افغانستان تولیدکننده عمده تریاک در جهان است و سال گذشته این کشور حدود 75 درصد کوکنار جهان را تامین کرده است. در این گزارش تاکید شده که این رقم ممکن است در سال جاری میلادی (2013) به ۹۰ درصد برسد. به گزارش سازمان ملل، کشت کوکنار در ولایت‌های جنوبی هلمند و قندهار از مناطق دیگر بیش‏تر بوده است.بر اساس اعلام برخی منابع، ولایات جنوبی کشور به ویژه ولایت هلمند در حال حاضر  بیش از 60 درصد مواد مخدر تولیدی افغانستان را به خود اختصاص داده است.

آیا به نظر شما تلاش ها برای مبارزه با کشت کوکنار از طرف دولت جمهوری افغانستان و جامعه جهانی به رهبری تونی بلر واقعا جدی بوده ؟؟ ؟  با اختصاص پول‏های زیاد برای نابودی این ماده‏ی مرگ‌آفرین، کشتزارهای تریاک در هلمند، قندهار و سایر نقاط کشور کم‏تر خودنمایی نموده و با قد کشیدن در برابر چشمان نظامیان ناتو و افغان، زندگی هزاران انسان را در درون و بیرون از کشور نستاند.

اگر تلاش ها  جدی بوده چرا به جای کاهش آمار افزایش را نشان میدهد  

دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل در گزارش جدید خود از سه برابر شدن کشت کوکنار در افغانستان برای سومین سال متوالی خبر داد و تاکید کرد که افغانستان در آستانه‏ی برجای گذاشتن رکوردی تازه در زمینه‏ی کشت کوکنار است.در آماری که چند ماه پیش از سوی سازمان ملل ارایه شده ( گزارش ماه دسامیر سازمان ملل متحد) آمده است که کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان سالانه در آمد شصت و یک میلیارد دالری دارد که بیشتر این در آمد (70 در صد) به جیب شبکه های مافیایی می رود.

جاوید کوهستانی می گوید که مواد مخدر یک سد محکم در برابر استقرار حاکمیت قانون در افغانستان است و بسیاری از پست های دولتی با پول مواد مخدر خریداری می شود.

به گفته او، دولت افغانستان یک دولت بسیار ضعیف است و کسانی که در قدرت سیاسی افغانستان شریک هستند بیشتر کسانی هستند که در کشت، پروسس و قاچاق مواد مخدر با خارجی ها شریک اند. 

به گفته او، برادران آقای کرزی نیز در این معامله دست داشتند و احمد ولی کرزی در نتیجه رقابت همین گروه ها به قتل رسید.

به نظر من این پروسه جدی گرفته نشده چرا که تولید مواد مخدر برای تعدادی از کسانی که در حکومت افغانستان قدرت را در دست دارند یک درامد بزرگ هست و آنها از طرف مافیا های بزرگ دیگر ممالک نیز حمایت و تقویت میشوند وقاچاق مواد مخدر در افغانستان به یک منبع کلان اقتصادی برای برخی از کشورهای جهان مبدل شده است. دولت افغانستان و جامعه  جهانی فقط تظاهر مبارزه با کشت کوکنار و مواد مخدر را میکنند چرا که همه ما میدانیم هیچ کاری که در ان تلاش جدی باشد بی ثمر  نمیماند 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.